Annons

Succé för programmet i Växjö

Växjö • Publicerad 12 maj 2020
Jenny Berntson DjurvallFoto: Lars-Göran Rydqvist

Natten till söndag 3 maj sändes den första Fågelsångsnatten i P1. Naturmorgon guidade lyssnarna genom åtta timmar av fågelsång och fågelkunskap, vilket blev en stor succé. Enligt Sveriges Radio lyssnade 380 000 personer på sändningen någon gång under natten eller morgonen. Många har även lyssnat på poddversionen efteråt.

Programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall höll ihop sändningen från Osaby söder om Växjö tillsammans med fågelexperten och ekologiprofessorn Susanne Åkesson. Runt om i landet fanns även reportrar och fågelskådare som rapporterade om fågellivet och ljuden.

Annons

– Vi är överväldigade. Dels av den starka upplevelse det var att stå därute i natten och höra fåglarna vakna och se morgonen komma. Dels av att så många ville vara med och lyssna. Det här var oförglömligt, säger programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons