Annons

Succétränaren prisas av Växjö kommun

Växjö • Publicerad 26 augusti 2021
Vésteinn Hafsteinsson tillsammans med Daniel Ståhl och Simon Pettersson efter succén i diskusfinalen i OS i Tokyo.
Vésteinn Hafsteinsson tillsammans med Daniel Ståhl och Simon Pettersson efter succén i diskusfinalen i OS i Tokyo.Foto: JOEL MARKLUND

Han är tränare till OS-trion Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos. Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl går i år till friidrottstränaren Vésteinn Hafsteinsson.

Islänningen som numera bor i Växjö har haft en succéartad sommar som tränare, då han bland annat ledde Daniel Ståhl och Simon Pettersson till OS-guld och OS-silver i Tokyo.

Annons

Det är kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutar vem som ska tilldelas priset. Så här lyder motiveringen:

”Vésteinn Hafsteinsson har gjort Växjö känt i Sverige och världen. Hans framgångar som tränare är monumentala. Han kombinerar småländskt snille och envishet med glöden från en vulkan”.

Hederspriset delas ut till Vésteinn Hafsteinsson i samband med kommunfullmäktiges möte i december.

Tidigare belönade är bland annat John Lundvik (2019), Maria Runosson (2018) och Niklas Nordén (2017).

Daniel RydströmSkicka e-post
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons