Annons

Supermaskin till Växjö

Växjö • Publicerad 22 maj 2019
Foto: Pantamera

Pantamera Express kommer till Växjö. Från och med torsdagen är det möjligt att panta stora mängder burkar och flaskor i en ny pantmaskin som placerats på Norremarks kretsloppspark. I stället för att panta varje burk och flaska för sig kan ett stort antal hällas ner direkt i ett stort fack. Det går att panta hundra burkar på två minuter.

– Vi vill att vår nya kretsloppspark ska vara komplett. Det ska vara möjligt att göra sig av med så många typer av avfall som möjligt när man kommer dit. Vi tror också att det kommer vara uppskattat att kunna hantera pant på ett smidigt sätt och slippa bli kladdig till exempel, säger Anders Lundgren, verksamhetsutvecklare för cirkulär ekonomi på SSAM.

Annons

Panten kan bli utbetald via PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till Världsnaturfonden WWF.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons