Annons

Supersjukhus ger inspiration till Växjö

Växjö • Publicerad 12 juni 2019
Foto: ILLIUSTRATION HERZOG & DE MEURON - VILHELM LAURITZEN ARKITEKTER

Region Kronoberg har fattat ett inriktningsbeslut om att bygga ett nytt sjukhus i Växjö. Nästa vecka ska planeringen och arbetsplanen spikas och regionen räknar med att kunna ta det första spadtaget i januari 2023.

Fram till dess ska bland annat en fastighetschef och en projektledare för sjukhusbygget anställas, marken ska köpas upp och regionen ska fatta beslut om vad som ska ingå i den nya centrallasarettet.

Regionledningen kommer under 2019 att åka till Danmark för att besöka det så kallade nya ”supersjukhuset” som byggs i Hilleröd på Själland. Sjukhuset ska stå klart nästa år och ersätter då tre andra mindre sjukhus. Prislappen på bygget i Danmark är på omkring 5,4 miljarder svenska kronor, ungefär som den beräknade kostnaden för sjukhus i Växjö, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons