Surf'n turf med Pasta Gremolata
Hej, Linas Kök här!
Denna helgen bjuder jag på en lyxig men superenkel pasta och i dessa grilltider passar den perfekt då du kan grilla både köttet och räkorna. Som tillbehör kokar du en god färsk pasta som du smaksätter med en smakrik och lite het Gremolata. Så enkelt och så gott!
Surf'n turf med Pasta Gremolata
Ingredienser till 2 personer
Tid: 30 min
300 g Oxfilé
10 st scampi
1 pkt färsk pasta tagliatelle eller papardelle
Gremolata
1 plastbubbla Persilja
1 solo viltlök
1/2 dl olivolja
zest från 1 citron
1 tsk citronsaft
Sambal Oelek efter smak (för hettans skull)
salt
peppar
Lite honung efter smak
Tillbehör
Vitlöksbröd
riven Parmesanost
1. Sakta o peppra köttet. Grilla köttet på grill eller i ett grilljärn till önskad stekgrad. Linda in i folie och låt vila.
2. Trä scampin på ett spett och grilla dem nån minut runtom
3. Mixa allt till Gremolatan i matberedare eller med stavmixer.
4. Koka pastan och blanda sedan ner Gremolatan.
5. Skär köttet i skivor och servera med pastan och räkorna samt riven parmesan och vitlöksbröd.
Alla recept från Linas kök finns här.
Lina Ländin