Annons

Svårt sjuk fick ingen transport till sjukhuset i Växjö

Växjö • Publicerad 15 augusti 2018
Foto: Smålandsposten

En 86-årig man i Ingelstad, som är förlamad och som vårdas i hemmet för obotlig cancer, hade fått hjälp av hemsjukvården att boka transport till lasarettet i Växjö för att gå på ett bokat läkarbesök. Men när han skulle iväg möttes han av beskedet att lättvårdsambulansen var inställd.

– De sa bara att de inte kör. Lättvårdsambulansen räknar inte mig som tillräckligt sjuk, fast jag ligger här och är döende, utan jag ska åka med serviceresor. Men serviceresor sa att resan skulle ha beställts tidigare, och de tar ju en bara till ytterdörren och inte hela vägen in, säger mannen till P4 Kronoberg.

Under nästa vecka kommer chefen för omsorgsförvaltningen i Växjö Eva Ekman och chefen för länstrafiken Thomas Nilsson att hålla ett möte för att reda ut vad som hänt.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons