Annons

Svartuthyrningen av bostäder fortsätter

Växjö • Publicerad 23 augusti 2020
Foto: Per-Erik Sandebäck

Den 1 oktober 2019 blev det hårdare regler för olovlig andrahandsuthyrning. Det handlar bland annat om att det är ett brott om man hyr ut i andra hand utan hyresvärdens tillåtelse samt att ta ut ockerhyror. Trots det fortsätter Växjöbostäder utreda otillåtna andrahandsuthyrningar i ökad takt.

– Det är en problematik som finns där hela tiden. Personer som stått i kö länge riskerar att bli utan bostad. Någon annan, som inte har rätt till lägenheten, smiter i stället före. Lagändringen har underlättat utredningarna eftersom den bland annat innebär att vi har rätt att riva hyreskontrakt omgående om vi misstänker illdåd. Tidigare delade vi ut en varning först, säger Martin Eneborg, ansvarig för Bostadssociala gruppen på Växjöbostäder, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons