Annons

Svenska kyrkan planerar att bygga 250 nya bostäder i Växjö

Växjö • Publicerad 18 maj 2022
De vita husen är ny bebyggelse. Växjö pastorat planerar tre punkthus samt radhus längs Kungsvägen och på den befintliga p-platsen öster om kyrkan finns planer på bostäder och p-hus. Samhällsbyggnadsbolaget, som äger flerbostadshusen öster om Kungsvägen, skissar på att förtäta sina två fastigheter med radhus, flerbostadshus, p-hus samt eventuellt även ett äldreboende.
De vita husen är ny bebyggelse. Växjö pastorat planerar tre punkthus samt radhus längs Kungsvägen och på den befintliga p-platsen öster om kyrkan finns planer på bostäder och p-hus. Samhällsbyggnadsbolaget, som äger flerbostadshusen öster om Kungsvägen, skissar på att förtäta sina två fastigheter med radhus, flerbostadshus, p-hus samt eventuellt även ett äldreboende.Foto: Samhällsbyggnadsbolaget

Söder och öster om Mariakyrkan i Växjö. Där kan det bli nya bostäder. Smålandsposten rapporterar att Växjö pastorat har begärt ut planbesked från kommunen för att kunna bygga där.

– På våra skisser är det 10 000 kvadratmeter byggyta. Vi tänker oss fyra punkthus med 60 till 70 lägenheter i varje hus, ungefär 250 lägenheter. Sedan har vi ritat 15 bostadsrätter i två plan, säger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad till SMP.se.

En begäran om planbesked är inlämnad till Växjö kommun vilket är det första steget i processen att söka bygglov.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons