GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Swerock överklagar sitt tillstånd för bergtäkten

     Växjö • Publicerad 1 oktober 2019
     .
     .
     Foto: Kerstin Haggren

     Swerock har fått tillstånd för den planerade bergtäkten vid Engaholm mellan Alvesta och Gemla.

     Beslutet och planerna har väckt många reaktioner och ett 50-tal överklaganden har kommit in, från bland annat grannar, Växjö kommun och Naturvårdsverket. Men även Swerock har överklagat delar av tillståndet.

     Enligt Smålandsposten får företaget enast borra och spränga från klockan 08 till 18 på helgfria vardagar. Men bolaget vill börja redan vid klockan 07.

     Swerock anser att det inte är ”miljömässigt motiverat eller ekonomiskt rimligt att begränsa verksamheten under någon tidsperiod”, skriver Smålandsposten. Bolaget har också velat få dispens från strandskyddet men fick nej av miljöprövningsdelegationen. Nu hoppas Swerock att mark- och miljödomstolen ska bevilja strandskyddsdispensen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.