Annons

Tävling lockade deltagare från hela södra Sverige

Ingelstad • Publicerad 6 juni 2018

Agility, hinderbana för hundar, är idag Sveriges största hundsport. När Svenska Agilityklubben Växjö tillsammans med Ingelstad IK anordnade tävling under onsdagen kom deltagare från hela södra Sverige. Total var det 450 startande.

Lilly Johansson och hunden Levis.
Lilly Johansson och hunden Levis.Foto: David Färdigh

Laddade inför tävlingsstarten! Lilly Johansson hade tillsammans med sina föräldrar åkt ända från Göteborg för att tävla med sin älskade Levis.

Smilla Fredriksson och Tosca.
Smilla Fredriksson och Tosca.Foto: David Färdigh
Annons

Det är roligt att tävla i agility för det är mycket fart, fläkt och action. Just nu håller jag på att träna upp Tosca, berättade Smilla Fredriksson.

Catja Paulsson och hunden Fixa.
Catja Paulsson och hunden Fixa.Foto: David Färdigh

Agility är en sport som innebär fart, glädje och gemenskap, sammanfattade Catja Paulsson som med sin hund Fixa har ett framtida SM-deltagande som målsättning.

Pernilla Gervald och hunden Leksa.
Pernilla Gervald och hunden Leksa.Foto: David Färdigh

Behövde lugnas en aning! Min hund Leksa är något övertänd och har en tendens till tjuvstart, berättade Pernilla Gervald från Malmö.

Ellinor Leigod och bordercollien Alvar.
Ellinor Leigod och bordercollien Alvar.Foto: David Färdigh

Ellinor Leigod från Karlskrona tävlade med bordercollien Alvar och siktade på att plocka kvalificeringspinnar för vidare avancemang.

Li Thunström och Yatzi.
Li Thunström och Yatzi.Foto: David Färdigh

Ett bra samarbete med hunden är avgörandet för att lyckas i agility, berättade Li Thunström från Växjö som tävlade med Yatzi.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons