Annons

Tenje föreslår krigsmatsedel i Växjös skolor

Växjö • Publicerad 16 februari 2020
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Den 11-17 maj arrangeras Krisberedskapsveckan. Växjö kommun har tagit fram en kris-/krigsmatsedel baserat på de råvaror som sannolikt finns att tillgå under en krissituation. Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, föreslår att krigsmatsedeln ska testas i skolor och förskolor en eller flera dagar under Krisberedskapsveckan 2020.

”Välinformerade och engagerade människor är en viktig tillgång vid en samhällskris och som så mycket annat börjar en bra och lyckad informationsspridning med barnen i våra skolor och förskolor 👫👫🏽👭👭🏽👬 I Sverige och i Växjö kommer livsmedelsförsörjningen vara en av de största problemen vid en kris- och/eller krigssituation. Vi behöver höja medveten kring detta och ta fram en livsmedelsstrategi tillsammans med näringslivet & andra intresseorganisationer”, skriver Anna Tenje på Facebook.

Enligt Anna Tenje skulle det kunna röra sig om pasta, potatis, rotfrukter och soppa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons