Annons

Terapihundar ska upphandlas för omsorgen och skolan

Växjö • Publicerad 31 mars 2020
.
.Foto: Mattias Rubin

I veckan beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott om att genomföra en upphandling av aktuerer som erbjuder tjänster med läs- och terapihundar. Hundarna ska vid behov kunna användas inom omsorgen och i enstaka fall, även inom skolan, i Växjö kommun. Terapihundar kan möjliggöra för brukare att delta i aktiviteter och känna motivation som annars inte hade uppnåtts och inom skolan kan läshundar användas som komplement till specialpedagogiska insatser.

– Nu slår vi två flugor i en smäll. Vi kan hjälpa barn med läs- och skrivsvårigheter och äldre på våra boenden. Läs- och terapihundar bidrar med lugn och trygghet och förbättrar koncentrationen för barnen och kan vara ångestdämpande och smärtlindrande för äldre, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons