Annons

Testade 16 olika pizzor i Växjö på samma dag

Växjö • Publicerad 1 mars 2019
Så här såg matbordet ut för juryn.
Så här såg matbordet ut för juryn.Foto: Privat

Helgen är här. Under veckoslutet är det många som unnar sig en pizza. Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för var man ska hämta eller äta sin deg.

Ett grabbgäng beslöt sig för att testa vilken pizzeria som har Växjös godaste kebabpizza.

Annons

– Vi skulle ha varit åtta personer men två föll bort så vi blev sex stycken som testade 16 olika pizzerior, säger Växjöbon Mattias Johansson som var initiativtagaren till det stora pizzatestet.

Varför gjorde ni det här?

– Just det där att om man ska ta och unna sig en pizza. Då vill man att den ska hålla bra kvalitet. Vi är väl lite trötta på att man provar något nytt ställe och så är det inte bra.

Det känns lite extremt att testa 16 stycken på en dag, hur ser du på det?

– Egentligen borde det ha varit fler med tanke på att det finns runt 30 pizzerior, men vi hade sållat bort lite.

Urvalsprocessen gick till som så att vissa pizzerior valdes bort av egna erfarenheter. I vissa fall fick grabbarna köra en kvaltävlingen innan den stora pizzalördagen.

– Vi körde tester med kvalmatcher där vi provade två olika pizzerior och den ena fick gå vidare till finalen medan den andra föll bort.

De sex grabbarna åt sedan en bit var av 16 olika pizzor och betygsatte efter eget tycke.

Hur mådde man efter det här?

– Överraskande dåligt faktiskt. Hade anat att det skulle bli tungt men det blev betydligt värre.

Annons

Då undrar man såklart vilken pizzeria som vann och är bäst i Växjö enligt den självutnämnda juryn.

– Pizzeria Elvan. Den var också storfavorit på förhand, så det var egentligen lite tråkigt att de vann men den gjorde det ändå med ganska stor marginal.

– Sen kan man tillägga att det överlag varierade extremt mycket mellan pizzorna. Den som någon hade högt hade någon annan väldigt lågt så resultaten var varierande.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons