Annons

Therese Willstedt trea på nationell topplista

Växjö • Publicerad 13 maj 2020
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Therese Willstedt, vd och scenkonstchef på Regionteatern Blekinge Kronoberg, har fått en topplacering på Ledarnas lista över ”Framtidens kvinnliga ledare 2020”. Hon placeras på en tredje plats i hela Sverige.

– Det är viktigt att få medarbetarnas arbete och uppgifter att kännas meningsfulla. För mig handlar gott ledarskap om att skapa mening, om bra relationer, ärlighet och om att våga ta konflikter. Allt det byggs med hjälp av dialog och det tror jag fungerar bättre än morot och piska, säger Therese Willstedt till Ledarna.

Annons

Sveriges chefsorganisation Ledarna rankar för fjortonde året i rad landets främsta 75 chefer som är kvinnor, 20-35 år, för att inspirerar fler unga kvinnor att bli chefer.

Juryns motivering: ”Therese Willstedts uppdrag är långt större än att driva en regionteater. Genom att spegla samhällets värderingar tränar hon besökarna i empati och engagemang. Det är stort var som helst, men särskilt stort är det i en landsände där politiker gång på gång gett uttryck för att vilja styra kulturen. Med fötterna på jorden och stort mod har hon och hennes hundratal medarbetare dessutom lyckats vända röda siffror till svarta. Det ger henne en bronsplacering på listan över Framtidens kvinnliga ledare”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons