Annons

Tidigare LNU-student misstänks för brott – förfalskade rektorns namnteckning

Växjö • Publicerad 25 mars 2021
Rektor Peter Aronsson
Rektor Peter AronssonFoto: Peter Karlsson

En tidigare student vid Linnéuniversitetet ska ha förfalskat rektor Peter Aronssons namnteckning på ett kursintyg som omfattar 7,5 högskolepoäng. Studenten, en man i 35-årsåldern, misstänks nu för urkundsförfalskning.

– Han har sökt en kurs på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i region Syd, till Smålandsposten.

Annons

Det var studerandeavdelningen vid lärosätet i Stockholm som hörde av sig till Linnéuniversitetet efter att de fattat misstanke om kursintyget. Det är inte brukligt att rektorn skriver under kursintyg utan det brukar någon på studerandeavdelningen göra.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Att vår myndighetschefs namnteckning förfalskas i syfte att tillskansa sig en utbildningsplats på ett annat lärosäte känns otroligt obehagligt. Det är väldigt tacksamt att det uppdagades, säger kanslichef Thorbjörn Nilsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons