Annons

Tidningskoncernen storsatsar med 25 nya tjänster – ska locka yngre läsare

Publicerad 18 februari 2021
Boine Gepertz, vd för Gota Media
Boine Gepertz, vd för Gota MediaFoto: Mariell Dahlström

Gota Media, där varumärken som VXOnews, Magazinet, Smålandsposten, Barometern och Borås Tidning ingår, storsatsar på journalisten och läsaraffären. Redaktionerna i koncernen stärks med 25 journalisttjänster, samtidigt som det görs en mångmiljonsatsning på fortbildning av befintlig personal.

Satsningen möjliggörs genom det goda resultat som Gota Media uppnått under år 2020, bland annat genom en stark tillväxt i prenumerationsintäkter. Tidningskoncernen investerar totalt 40 miljoner kronor i nya kompetenser och fortbildning, fördelat över tre år.

Annons

– Den enskilt största investering som företaget gjort vid sidan av tidigare tryckeriinvesteringar och ett bevis på den framtidstro som ägarna känner, säger Gota Medias vd Boine Gepertz.

Det blir ungefär 25 nya journalister, både gemensamma spetskompetenser och lokala reportrar. Anställningarna ska ses som förtida rekryteringar till de luckor som uppstår vid pensionsavgångar och andra naturliga avgångar de närmaste åren, vilket i förlängningen betyder att Gota Media till år 2025 ska vara tillbaka på samma numerär som i dag.

– En så här stor och bred nyrekrytering ger oss en fantastisk möjlighet att göra de omställningar som behövs för att nå nya läsargrupper. Det gör att vi kan agera proaktivt i den generationsväxling som pågår, säger Kristina Bingström, chefredaktör på Smålandsposten, i ett pressmeddelande.

Ett viktigt mål i satsningen är att öka andelen yngre läsare. Alla rekryteringar som görs ska kunna motiveras mot den ambitionen: Att stärka journalistiken riktad mot målgruppen 25-40 år.

– Vi ser en stark tillväxt bland yngre läsare i de digitala kanalerna, men inser att vi måste göra ännu mer för att utveckla innehåll och läsupplevelse, säger Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.

I Kronoberg har Gota Media produkter som Smålandsposten, VXOnews, Växjöbladet/Kronobergare, Magazinet, Minhockey.se, Minboll.se, VXOweek.se och MeraLjungby.se.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons