Annons

Tiggerihärvan prövas i hovrätten

Växjö • Publicerad 27 februari 2019
Foto: Filip Sjöfors

I december dömdes sju män till fängelsestraff för människohandel och medhjälp till människohandel. Åklagarna vill se längre fängelsestraff och fallet kommer att prövas i hovrätten.

De sju dömda männen dömdes till mellan ett år och sex månader till fem och ett halvt års fängelse. Försvarsadvokaterna och åklagarna har överklagat domen. Åklagarna menar att de kan bevisa att ytterligare fyra tiggare har utsatts för människohandel.

– Vi har ju yrkat straffskärpning för de inblandade personerna och att en person ska dömas fullt ut som medgärningsman. Han har ju tidigare dömts för medhjälp till brottet i tingsrätten men vi anser att det ska bedömas som gärningsmannaskap full ut. Det vill vi få prövat, säger Måns Biörklund, en av åklagarna i målet, till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons