GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Till hösten prövas en ny metod för att diagnostisera hudcancer

     Kronoberg • Publicerad onsdag 09:12
     Arkivfoto dermatoskop.
     Arkivfoto dermatoskop.
     Foto: Lena Ehring

     Utvalda vårdcentraler i länet kommer från och med hösten prova den nya metoden teledermatoskopi för att diagnotisera hudcancer.

     Teledermatoskopi är ett hjälpmedel som är särskilt anpassat för primärvården. Rent praktiskt fungerar det som så att instrumentet verkar som en lupp och förstorar upp hudförändringen. I samband med det tas det en bild som skickas vidare till en hudläkare som bedömer och diagnostiserar.

     – En fördel blir att man slipper skära bort hudförändringar i onödan, säger cancersamordnare Tina Eriksson, vid Region Kronoberg, till Smp.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.