Annons

Tillfälligt stopp för nya pass i Växjö

Växjö • Publicerad 14 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Magnus Josefsson

Polisens passystem ska genomgå en uppdatering under tre dagar. Det gör att inga pass eller nationella id-kort kommer att lämnas ut. Det tillfälliga stoppet, som även gäller provisoriska pass, sker den 30 november till den 2 december.

– Tidpunkten är vald utifrån att så få som möjligt ska påverkas. Normalt är antalet ansökningar lågt just den här helgen och vi bedömer att det blir så även i år, säger Emelie Lindvall, processledare för resehandlingar hos polisen, i ett pressmeddelande.

Personer som ska resa utomlands uppmanas vara ute i god tid. De som har bokat tid för att lämna in en passansökan kommer fortfarande kunna göra detta och passexpeditioner med drop-in-tider har också öppet. Skillnaden i dessa fall är att alla ansökningar hanteras manuellt, vilket innebär att det kan ta längre tid än normalt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons