Annons

Tim laddar inför musikfinalen

Alvestakillen Tim Löövs popcountrydänga ”All I need is you” har blivit en riktig radiohit. På lördag framför han låten och representerar Kronoberg i riksfinalen av P4 Nästa. Mobilomröstningen pågår nu för fullt i landet.
– Låten har fått ett fantastiskt mottagande. Men jag jobbade väldigt länge med den. Först två minuter innan deadline fick jag iväg låten till radions antagning.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2019
Foto: MATILDA ELFGAARD

Söndagen den 4 augusti 2019 är ett datum som Tim inte glömmer i första taget. Det var då beskedet skulle komma om hans bidrag ”All I need is you” kvalificerat sig till riksfinalen av P4 Nästa. Åtta finalister skulle få ett roligt telefonsamtal, övriga skulle få besked via E-post.

– Jag vägrade titta i mailboxen och väntade otåligt med telefonen i handen. Samtalet dröjde så jag hade nästan börjat ge upp.

Annons

Men så kom signalen?

– Ja, det ringde från ett hemligt nummer och sen kände jag igen programledarna Titti Schulz och Josefin Johanssons röster. Då förstod jag att jag var i final! Efter samtalet glädjevrålade jag hämningslöst och hoppade runt i hela huset. Sedan ringde jag min mamma och bandmedlemmarna för att berätta nyheten.

Tävlingen P4 Nästa är ett sätt för lokala artister att nå ut till en bredare publik och få sina låtar spelade i riksradion. Tim gillar tävlingskonceptet och har deltagit flera gånger.

– Numera blir jag kallad ”veteran” i det sammanhanget. Det låter ju gammalt, men jag får väl ta det.

Låten som Tim tävlar med denna gång heter ”All I need is you”, som är en catchig popcountrydänga med ett glatt positivt budskap och ett smittande sound som bland annat inkluderar banjo och delvis påminner om Aviciis framgångsrika mix av pop, house och country.

– Jag har alltid gillat country och americana (amerikansk folkmusik), och märker att den genren börjat slå igenom i Sverige också.

Men att göra låten var jobb- och tidskrävande avslöjar Tim.

– Vissa låtar kommer direkt, men den här har jobbat med under väldigt lång tid. Själva slingan All I need is you hade jag klar i ett tidigt skede men sen knöt det sig. Att få ihop hela låten blev en mödosam lidelse.

Faktum är att processen blev så tidskrävande att Tim nästan missade deadlinen för P4 Nästa.

– Ja, alla bidrag skulle vara inskickade till P4 klockan 12.00 sista antagningsdagen. Jag fick iväg den 11.58!

Fakta

Vill leva på musiken

Namn: Tim Lööv.

Bor: Hjortsberga i Alvesta kommun.

Yrke: Musiklärare, låtskrivare och musiker som spelar på evenemang, nöjesställen och privata fester.

Aktuell: Representerar Kronoberg i riksfinalen i P4 Nästa som avgörs i direktsändning i Linköping på lördag.

Spelar tillsammans med: I finalen deltar han med sitt band som består av Hanz Henriksson, Richard Olausson, Jimmy Täck och Joulin Younis Forssman.

Ritualer inför spelningarna: Brukar peppa varandra i bandet innan vi går upp på scen. Tidigare brukade jag alltid ha på mig särskilda tur-kalsonger, men de blev utslitna till sist och fick kasseras.

Om låten: En catchig popcountrylåt med glatt positivt budskap, tillägnad en viss person. Jag har skrivit låten själv men min mentor Ola af Trampe har också varit delaktig i skaparprocessen.

Framtidsdröm: Att kunna leva helt och hållet på mitt musicerande.

Uppmaning just nu: Rösta i finalen!

Annons

Låten hann lyckligtvis registreras och blev uttagen till Kronobergs-finalen, som ägde rum i Linnéparken i början av juli. För att få till låten riktigt bra live så bestämde sig Tim för att sätta ihop ett band.

– Jag kontaktade Hanz Henriksson, Richard Olausson, Jimmy Täck och Joulin Younis Forssman, som alla till min stora glädje tackade ja. De här musikerna har jag lärt känna på olika håll och den gemensamma nämnaren är att samtliga gillar countrymusik. Dessutom har vi en bra kemi och en härlig spelglädje tillsammans, något som jag tror är en viktig anledning till att vi vann länsfinalen. Publiken märkte att vi har roligt på scenen.

Efter triumfen i Linnéparken i juli och det magiska telefonsamtalet i början av augusti väntar nu riksfinalen i Crusellhallen i Linköpings konserthus på lördag. Tim och hans band tävlar mot sju andra finalister. Mycket står på spel.

– Redan nu spelas ”All I need is you” mycket på riksradion, men vinner vi så får låten ännu mer spridning och kommer rotera flitigt under lång tid framöver.

Hur utses vinnaren?

– Det är en kombination av jury och sms-röster från folket. Så nu tjatar jag på alla som jag träffar, RÖSTA!

Deltagandet i finalen öppnar dessutom för möjligheten att vara med i Melodifestivalen nästa år.

– Ja, en av de åtta finalisterna får en gratisbiljett till Melodifestivalen. Det vore otroligt häftigt!

Egentligen hade Tim tänkt att spela in en ny skiva under hösten, men de planerna har nu flyttats fram.

– Jag siktar på att ge ut en popcountryinfluerad platta någon gång under 2020. Finalplatsen i P4 Nästa har gett mig en riktig boost!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons