Annons

Tjuvfiskare stal fisk från sjö i Växjö

Publicerad 5 maj 2017
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Växjö kommun fiskar med bottengarn i Södra Bergundasjön för att minska på beståndet av vitfisk, något som görs för att rena sjön.

I dessa bottengarn fångas inte bara vitfisk, utan även finare fiskar som släpps tillbaka när garnen töms. Men nu har kommunens fiskare märkt att tjuvar varit där och plockat de finare fiskarna.

Annons

– Detta är väldigt allvarligt. För det första försvårar det för vår verksamhet då vårt arbete går till spillo. För det andra bedöms detta tjuvfiske som miljöbrott eftersom Södra Bergundasjön numera är ett nybildat naturreservat, säger Andreas Hedrén, sjömiljöansvarig på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Händelsen är polisanmäld och styrelsen för fiskevårdsområdet har utfärdat en belöning på 5000 kronor för tips som kan leda till en eller flera gärningsmän. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons