Annons

Tjuvfiske i Växjö

Publicerad 27 juli 2016
Foto: Roy Himsel, Smålandsposten
Foto: Roy Himsel, Smålandsposten

Kräftsäsongen har inte startats än men redan har över 180 kräftmjärdar, med gott om kräftor i, plockats upp från sjön Innaren. Burarna tros olagligen lagts ut i vattnet i två omgångar, skriver Smålandsposten.

Tre personer konfronterades dessutom under söndagen eftersom fiskerättsägare misstänkte att de hade något med tjuvfisket att göra. Men personerna hade inte börjat fiska och de kunde inte knytas till burarna.

Annons

– Enligt obekräftade uppgifter kan det röra sig om personer som tidigare ertappats misstänkta för tjuvfiske med nät i andra sjöar, säger Thomas Spjuth, sekreterare i fiskevårdsområdet, till Smålandsposten.

På grund av händelserna har bevakningen skärpts kring sjön. I fjol hittades 150 kräftmjärdar som lagts ut olagligt i Innaren. Färdigkokta över disk hade det totala innehållet då kunnat säljas för 25 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons