Annons

Tomma platser på programmen - trots ljus arbetsmarknad

Växjö • Publicerad 11 maj 2019
Ulrica Bennesved
Ulrica BennesvedFoto: Johan Persson

Länets niondeklassare har fått sitt preliminära antagningsbesked till gymnasiet. Enligt Svenskt Näringsliv finns det lediga platser på utbildningar, trots att elever som går där har en ljus arbetsmarknad.

– Många företag har idag svårt att hitta nya medarbetare med rätt utbildning och erfarenheter. Samtidigt finns det arbetslöshet, inte minst bland unga. Den dåliga matchningen mellan arbetskraftsutbud och efterfrågan visar hur viktigt det är med utbildningsval som fungerar på arbetsmarknaden, säger regionchef Ulrica Bennesved i en nyhet.

Svenskt Näringsliv har på sin hemsida listat några av programmen som har lediga platser trots en stark arbetsmarknad. Det är bland annat Bygg- och anläggningsprogrammet i Växjö (41 lediga platser), El- och energiprogrammet i Växjö (19 lediga platser), Fordons- och transportprogrammet i Växjö (27 lediga platser), Industritekniska programmet i Växjö (24 lediga platser) och Teknikprogrammet i Växjö (48 lediga platser).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons