Annons

Topp-vd stäms av koncernen

Växjö • Publicerad 21 september 2021
.
.Foto: MAXIM THORE

IST stämmer den tidigare verkställande direktören, Tommy Eklund, på minst 36 000 kronor. Enligt Smålandsposten handlar det om fakturor till en arkitektfirma och en flyttfirma som Eklund enligt ansökan ska ha använt till sin egna sommarstuga.

IST Group går igenom flera andra utbetalningar och kan komma att komplettera stämningsansökan med betydligt högre belopp.

Annons

IST började granska kostnaderna efter att marginalerna försämrats under Tommy Eklunds tid som vd. Granskningen visade att det förekom kostnader utan naturlig anknytning till IST:s verksamhet, rapporterar Smålandsposten som har tagit del av stämningsansökan.

Tommy Eklund, som nu är vd för Fortnox, och hans ombud har inte uttalat sig om stämningen men ber om att få återkomma när de har tagit del av stämningsansökan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons