Annons

Toppbetyg för regionens utbildning

Kronoberg • Publicerad 28 april 2021
Foto: Johan Christensen

Myndigheten för yrkeshögskolan har gjort en kvalitetsgranskning av Region Kronobergs YH-utbildning för medicinska sekreterare. Tolv bedömningsområden har kontrollerats och utbildningen har fått bästa betyg på alla delar.

– Nyckeln till detta fina omdöme är ett bra samarbete med arbetslivet med regionen i spetsen som bidrar både med LIA, Lärande i Arbete, lokaler och ett engagemang som ger oss möjlighet att anlita duktiga föreläsare och lärare, säger verksamhetsledaren Monika Caesar.

Annons

Förutom kvalitetskriterierna har ett 50-tal studerande svarat på enkäter och intervjuer. Även handledare för LIA, arbetslivsrepresentanter, utbildare och utbildningsledare har intervjuats i myndighetens kvalitetsgranskning.

Utbildningen leder till en yrkesroll som medicinsk sekreterare, vårdadministratör, koordinator, kliniksekreterare, projekt- och processledare eller vård- och verksamhetsutvecklare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons