Annons

Toppolitikern slutar - vill ha en halv miljon

Växjö • Publicerad 5 november 2018
Foto: Johan Christensen

I januari meddelade Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Charlotta Svanberg (S) att hon skulle sluta som toppolitiker i Region Kronoberg efter valet.

Tills dess att hon får ett nytt jobb vill hon ha ett omställningsstöd för förtroendevalda, vilket för henne innebär 481 416 kronor under 2019.

Annons

– Nu har jag sökt 5, 6, 7 jobb under den här tiden men inte fått något. Men jag har heller inte kunnat fokusera på det utan fått koncentrera mig på det uppdrag jag har här och nu, säger hon till Smålandsposten.

Alla politiker som haft ett eller flera års sammanhängande uppdragstid i regionen har rätt till maximalt tre års utbetalning och summorna baseras på det arvode man haft det senaste året. 85 procent gäller det första och andra året. För det tredje gäller 60 procent, skriver Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons