Annons

Toppolitikerna får nya ordförandeposter

Växjö • Publicerad 26 mars 2021
Foto: Pressbild/Filip Sjöfors/Lars-Göran Rydqvist

Catharina Winberg (M) har beslutat sig för att lämna sina uppdrag i Växjö kommun. Det blir nu flera ändringar på ordförandeposterna i nämnderna. Ny ordförande i VKAB, moderbolaget för kommunens olika bolag blir Oliver Rosengren (M).

– Det känns spännande. Frågor om både hur vår stad och kommun ska fungera, växa, att välfärden ska ha fungerande lokaler, människor ska ha någonstans att bo och också att vi kan trygga finansieringen av välfärden har alltid intresserat mig, säger han i Växjöpodden, som Moderaterna Växjö driver.

Annons

Han är idag ordförande i nämnden för arbete och välfärd men lämnar det uppdraget efter sex år för den nya ordförandeposten.

– Att vara ordförande för arbete och välfärd har varit den största äran i mitt liv och jag har älskat det varje dag, säga han.

Ny ordförande i nämnden för arbete och välfärd blir Pernilla Tornéus (M), som idag är ordförande i utbildningsnämnden.

– Det ska bli väldigt spännande och jag ser verkligen framemot det. Samtidigt som det alltid är lite pirrigt när man ska göra något nytt, som man inte har gjort innan, säger Pernilla Tornéus i Växjöpodden.

Ida Eriksson (M), som idag är ordförande i kulturnämnden i Region Kronoberg, blir ny ordförande i utbildningsnämnden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons