Annons

Toppolitikerna i Växjö coronasmittade

Växjö • Publicerad 10 september 2020
.Foto: Barzan Dello

Flera av Kristdemokraternas toppolitiker i Växjö kommun har insjuknat i covid-19. Under onsdagen meddelade Patrik Åkesson på sin Facebook att han konstaterats smittad och har tappat smak och lukt, konstant huvudvärk, ledvärk och trötthet. Hans partikollega Anna Zelvin, vice ordförande i omsorgsnämnden, har också smittats.

– Jag fick det bekräftat igår efter att ha blivit krasslig i helgen. Jag har inga luftvägsproblem men är väldigt trött, har muskelvärk och smak- och luktbortfall, säger hon till VXOnews.

Annons

Hennes familj har varit sjuka i nästan två veckor och Anna Zelvin har den senaste veckan skött sitt arbete på distans och satt sig i karant'än efter beskedet om att hon smittats.

– Jag har inte varit på några möten sedan förra veckan men medverkar digitalt och ska hålla igång mina uppdrag så gott som möjligt framöver. Under hela förra veckan var jag symptomfri och var mestadels hemma.

Är ni flera i Kristdemokraterna som har insjuknat?

– Vi är ju det. Vi har flera bekräftade fall och Jon Malmkvist är också sjuk men det har inte bekräftats. Under kommunfullmäktige i tisdags förra veckan satt vi i partiet tillsammans men ingen av oss var sjuka eller hade symptom.

Vad händer framöver?

– När jag är symptomfri ska jag prata med en smittskyddssköterska om mitt allmäntillstånd och vägen tillbaka. Det är en pandemin vi befinner oss i och vi kommer göra det under lång tid. Det gäller att verkligen göra allt för att skydda andra människor, framför allt de som är i riskgrupper.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons