Annons

Torkan kan ge jobb i länet

Växjö • Publicerad 20 juli 2018
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Mattias Mattisson

Regeringen har gett flera myndigheter i uppgift att arbeta för enklare vägar till jobb, så kallade naturnära eller gröna jobb. Målgruppen är nyanlända och långtidsarbetslösa.

Enligt Smålandsposten har både Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen i Kronoberg ställt sig positiva till att använda denna arbetsmarknadsåtgärd för att stängsla in outnyttjad betesmark under den rådande torkan.

Annons

– Detta är riktiga jobb. Det är inte så att man kommer och går som man vill, även om det är en arbetsmarknadsåtgärd, säger tillförordnade landshövdingen i Kronoberg Martin Sjödahl till Smålandsposten och fortsätter:

– Vi är helt enkelt oroliga för att det blir djurbesättningar som inte klarar det om det fortsätter så här. Vi har en livsmedelsstrategi som säger att vi ska producera mer livsmedel i vårt län och vi har dessutom den typen av mark som är beroende av betande djur. Vi ska göra vad vi kan. Sedan har vi inte rådighet över alla frågor.

Det handlar om tillfälliga, enklare stängsel som bönderna själva bekostar. Det är själva arbetsinsatsen som de som ingår i arbetslagen står för, skriver Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons