Annons

Torpedrättegången tas om - skyller på avlidna pojkvännen

Växjö • Publicerad 23 maj 2019 • Uppdaterad 24 maj 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

I april tog den 34-årige man som misstänks ha lejt en torped till en brutal misshandel på Högstorp i Växjö sitt liv i häktet. I dagarna skulle åtalet mot hans flickvän, i media kallad exfrun, återupptas men nu måste rättegången tas om då nya bevis framkommit. I ett brev riktar den åtalade kvinnan nämligen hårda anklagelser mot sin döde pojkvän och hon menar att hon levt under hot, stress och att han manipulerat henne. Dessa uppgifter, i kombination med nya vittnesuppgifter, gör att Växjö tingsrätt vill börja om från början.

– Jag tycker det är vidrigt att man får komma in med bevis så sent i processen och beskylla någon som inte kan försvara sig, säger brottsoffret, kvinnans före detta man, till Smålandsposten.

Annons

Det var sent på kvällen den 30 januari som kvinnans före detta man attackerades i sin lägenhet på Högstorp. Torpeden har dömts till tre och ett halvt års fängelse för försök till synnerligen grov misshandel.

Enligt Smålandsposten vill exfrun inte kommentera händelsen. Läs mer om fallet nedan:

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons