Annons

Total avslappning

En krönika av Maria Lindberg.
Publicerad 15 september 2019
Detta är en personligt skriven text i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Maria Lindberg
Maria Lindberg

Jag älskar hösten! Av flera anledningar:

1. Luften blir frisk, klar och doftar härligt jordigt.

Annons

2. Hela naturen lugnar liksom ner sig efter den hektiska sommaren och förbereder sig för vinterns vila. Det har en väldigt lugnande inverkan på mig.

3. Som ett sitta vildmarksskri inför vinterns kyla formligen exploderar träden i vackra färger. Höstiga toner är mina absoluta favoritfärger!

4. Jag gillar inte värme, jag gillar lagom kyla.

5. Stickade koftor, halsdukar och lager på lager är min melodi rent stilmässigt - äntligen kan jag ha det på mig utan att svettas ihjäl.

6. Hur mysigt är det inte att sitta inne med en kopp te när vinden viner utanför och det mörknar tidigare om dagarna?

7. Jag fyller år på hösten.

8. Jag får presenter på hösten.

9. Jag får tårta på hösten.

10. Min ena dotter fyller år på hösten.

11. Så jag få ännu mer tårta på hösten.

Annons

Jag har faktiskt redan fått två födelsedagspresenter, trots att det är över en månad tills jag fyller. Världens bästa make kom hem med en retro-inspirerad vattenkokare (jag ogillar skarpt den vattenkokare vi haft hittills bara av den anledning att den är ful) och en lika retro-inspirerad brödrost. Nu blir det snyggt när jag gör te och rostar mackor nästa gång. Det ni!

För hösten är verkligen en tid för att slappna av och mysa. Jag har visserligen galet mycket jobb att göra på hösten, men jag känner mig ändå mer avslappnad än under sommaren. På sommaren ska man ju hela tiden ”ta vara på” det fina vädret. På hösten kan man sitta inne utan dåligt samvete. Inte för att jag ogillar att vara ute, jag är gärna ute och rider i skogen till exempel. Mycket hellre än att ligga på en klibbigt varmt badstrand vid en iskall, grumlig sjö med dyig botten. Men jag uppskattar när man kan göra utomhusaktiviteter utan att bli blöt av svett, och jag tycker det är skönt att ha strumpor, skor och långbent på mig. Shorts och sandaler har aldrig varit min melodi.

På hösten kan jag vara mig själv fullt ut känns det som. Jag går in i en annan lunk och hittar avslappning lite här och där. Bland annat kan jag uppslukas av tämligen meningslösa småfilmer på diverse sociala medier. För det är så galet avslappnande och tillfredsställande att se någon mästerligt dekorera en tårta, sätta upp håret i en perfekt knut eller lägga en oklanderlig make up. Den typen av minutkorta och ytliga småfilmer sätter mig nästan i någon sorts avslappnad trans. Min hjärna myyyyser av välbehag vid åsynen av korrekta, ordentliga, estetiskt tilltalande, rena och välorganiserade prestationer.

Om du, som jag, är en människa som inte klarar av när saker ligger huller om buller så rekommenderar jag verkligen att titta på dylika videos. Det finns även videos där frukt skärs till fulländade konstverk, godispastiller färgkombineras i felfria högar, skor ställs i precisa cirklar och slajm formas i symmetriska former.

Det kan vara så att jag lider av en viss tvångsmässighet när det gäller just att organisera och göra samt förvara saker på ett visst sätt. Det kan också vara så att den tvångsmässigheten matas och göds genom att jag tittar på videos likt dem jag nämnde ovan.

Men nu har jag skrivit klart den här krönikan och förtjänar faktiskt att titta på cupcakes som dekoreras med en fulländat spiralformad glasyr, om och om igen…

Annons
Annons
Annons
Annons