Annons

Träd i naturreservat huggs ner

Publicerad 18 april 2017
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

I veckan påbörjas arbetet med Hissö naturreservat, som ska utökas. Bland de första åtgärderna som länsstyrelsen kommer att göra är att hugga ner trädslag, som inte är naturligt förekommande i området. Det ger bokskogen mer plats och möjlighet att bredda sig.

– Det kan tyckas märkligt att träd i ett naturreservat huggs ner, men sanningen är att de träd som nu huggs ner inte hör hemma i den svenska floran. De är vad man kallar exotiska trädslag, säger Ellen Flygare, reservatsförvaltare hos länsstyrelsen i Kronobergs län, i ett pressmeddelande.

Träden det handlar om är Douglasgranar, silvergranar och lärkträd, som annars är naturligt hemmahörande i Nordamerika. Träden kommer användas för att tillverka vindskydd som ska användas i andra reservat i länet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons