Annons

Trafikchefen om att busschaufför struntade i passagerare

Växjö • Publicerad 25 februari 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Under fredagen rapporterades om att en busschaufför valde att starta sin buss och köra iväg utan att några passagerare fick kliva på. Ett tiotal personer stod och väntade på att chauffören skulle öppna dörren när denne helt plötsligt startade bussen och åkte iväg.

På måndagen kommenterade Patrik Tidåsen, trafikchef på Länstrafiken Kronoberg, händelsen till Smålandsposten.

Annons

– Det är svårt att säga varför detta inträffar och varför det blir fel, det kan ju ske missförstånd. Att exempelvis hålla i en mobil är i dag ett konkret problem där det kan uppfattas som att folk markerar att de inte vill åka, säger Patrik Tidåsen till Smålandsposten.

Tidningen har också pratat med en av de drabbade resenärerna.

– Jag förstår inte varför de håller på så här, det är ett väldigt märkligt beteende. Jag åker inte buss så ofta, så de som åker ofta måste drabbas betydligt oftare. Jag har varit i kontakt med kundtjänst och får då samma svar varje gång, sedan har de inte hört av sig igen. Jag tror inte att de tar oss på allvar, säger Kenth Eriksson.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons