Annons

Trafikinsats mot cyklister i Växjö

Växjö • Publicerad 29 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Anders Karlsson

Under onsdagen inleds ett nytt samarbete mellan Växjö kommun och Polisen med fokus på cyklister. Under en veckas tid ska tretton frivilliga polisvolontärer se över trafiksäkerheten och påminna om trafikreglerna.

På sju platser runt om i Växjö kommer de att dela ut en folder med information om regler och vilken utrustning som krävs på en cykel. Dessutom kommer de att ge cykellysen till cyklisterna som saknar.

– Det samarbete som Växjö kommun och polisen har är otroligt viktig. Att vi tillsammans kan se till att cyklister följer de regler som de ska och även att vi uppmärksammar dem på vilka regler som faktiskt gäller. Både i trafiken och hur cykeln ska vara utrustad. När det är mörkt ute som det är så här års är det viktigt att man både kan se och bli sedd som cyklist. Det många kanske inte tänker på är att polisen ger böter till cyklister som inte följer regler eller har rätt utrustning, säger Scott Goodwin, kommunpolis i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons