Annons

Trafikkaoset: ”Det kommer att kollapsa”

Växjö • Publicerad 26 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den stora ombyggnaden av Storgatan har orsakat problem för biltrafiken i Växjö. Enligt Smålandsposten är det bara början och i växande Växjö kommer vägnätet att belastas till bristningsgränsen.

Översiktsplanen siktar på 100 000 invånare i Växjö stad och om invånarna kör bil i samma uträckning som nu räcker det kommunala gatunätet inte till.

– Det kommer att kollapsa. Därför är det viktigt att hitta smarta lösningar. Merparten av alla resor i staden är inom staden. Och merparten av dem är bilresor under fem kilometer. Det är dem vi vill minska. Vi är inte så naiva så vi tror att Elsa, 85, från Grimslöv kommer att kasta sig på cykeln. Vi är en glesbygdsregion där bilen är berättigad. Det vi gör är att påverka de som kan ändra sitt resemönster, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef för Växjö kommun, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons