Annons

Trafikverket ska spränga vid bygget i Växjö

Växjö • Publicerad 7 mars 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Trafikverket har inlett arbetet med att bygga en ny passage för bilar, gående och cyklister under järnvägen vid Bäckaslöv i Växjö. Det blir en ny passage och en ny gång- och cykelbro.

– En ny stadsdel kräver nya smidiga lösningar för infrastruktur. Tillsammans med Växjö kommun förbättrar vi vägförbindelserna till och från Bäckaslöv och överbryggar den barriär som järnvägsspåren genom städer ofta utgör, säger Matilda Virefjäll, projektledare på Trafikverket.

Annons

Den nya vägen kommer att hamna under dagens marknivå och Trafikverket kommer att behöva spränga för att komma ner på vissa ställen. Vid sprängning kan det uppstå buller och vibrationer tillfälligt.

Under hösten kommer också tågtrafiken på Kust till kustbanan att stängas av under en vecka när järnvägsbron lyfts på plats. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons