Annons

Tumult i centrala Växjö – kvinna till sjukhus

Två personer är omhändertagna enligt LOB av Växjöpolisen. En kvinna ha förts till sjukhus efter ett tumult i Växjö på lördagen.
Växjö • Publicerad 27 mars 2021 • Uppdaterad 28 mars 2021
En person greps efter ett slagsmål i Växjö på lördagen.
En person greps efter ett slagsmål i Växjö på lördagen.Foto: Daniel Johansson, Barometern

Två personer ska, av okänd anledning, hamnat i någon form av bråk vid Teatertorget i Växjö på lördagseftermiddagen. En tredje person ska även ha blivit inblandad.

– Vi fick ett larm om att två män slogs och att de verkade vara berusade. En kvinna ska också ha blivit involverad så åtminstone tre personer bråkade. Vi skickade en patrull till platsen och det ska även ha skickats en ambulans. En person i sällskapet greps men jag har inga uppgifter om de inblandade, säger Rickard Lundqvist polisen presstalesperson i Region Syd.

Annons

En stund senare delgav Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare på Växjöpolisen, att kvinnan behövde uppsöka sjukhusvård.

– Jag vet inte riktigt om det var ett slagsmål eller inte. En tjej har skadad benet och det var inte efter något bråk. Vi har tagit upp en anmälan om misshandel för ett vittne har på långt håll sett att en man slagit till en cyklist (kvinnan) någonstans som sedan har trillat. Tjejen som trillade var berusad och gick knappt att prata med utan sa bara att hon hade trillat. Mannen som eventuellt har slagit henne är jätteberusad och finns hos oss för tillnyktring och det finns även den tredje inblandade, säger han.

Kvinnan är och undersöker sitt ben på sjukhus. De andra två är omhändertagna enligt LOB och den ena av de båda är misstänkt för misshandel.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons