Annons

Trio med Rumpa körar på scen

Växjö • Publicerad 29 juni 2019
Foto: Pressbild

Det började med ett nummer i en föreställning. Nu har körgruppen Trio med Rumpa blivit etablerade och äntrar allsångsscenen i Linnéparken för tredje året i rad.

– Vi siktar på något modernt, något gammalt och något kul, säger trion.

Annons

Trio med Rumpa består av Anna Sjöblom och systrarna Jessica Fjordevik och Johanna Fjordevik. Körtrion bildades år 2012 i samband med en av Blandad Konfekts föreställningar. Alla tre är en del av den stora kören men gör också evenemang på egen hand.

– Namnet Trio med Rumpa är en flört med Trio med Bumba. Dessutom har vi rumpor, säger trion och skrattar.

Det allra första de gjorde tillsammans som grupp var ett nummer med Spice Girls. Sedan dess har det blivit Lucia-medley på julkonsert, framträdanden som väninnorna i Mamma Mia samt uppträdanden på fester och evenemang.

– Det började halvplojigt men nu har det blivit mer seriöst. Samtidigt ska det vara humor i det vi gör. Vi har ”spökat” ut oss när vi har gjort schlagernummer eller något med sport. Det har varit fjädrar, ABBA-tröjor och Charlotte Perrellis kläder från Eurovision 1999, säger Johanna Fjordevik.

För tredje året i rad är trion också ansvarig kör för Allsång i Linnéparken. Det började 2017 när de kom i kontakt med Peje Johansson, som då höll i allsången. Trion tänkte då att de kunde komma förbi en måndag och sjunga men tillsammans med Peje enades de snabbt om att de skulle bli den fasta kören som kör varje måndag.

– Det är väldigt roligt men också ett väldigt speciellt sätt att jobba på. Vi vet inte så mycket mer än publiken utan det är först när det börjar dra ihop sig så får vi veta vilka låtar det är, säger Jessica Fjordevik.

Det låter väldigt utmanande?

– Det är det. Ibland märker vi att det vi har övat in inte fungera utan att artisten sjunger på ett helt annat sätt på repetitionen. Då får vi snabbt hitta på något och jobba på uppstuds, säger Johanna Fjordevik.

Alla tre är utbildade musiklärare och lyssnar mycket på musik. Förutom att köra när artisterna uppträder och allsånger sjungs har Trio med Rumpa också ett eget nummer varje vecka.

– Vi gillar variationen mest. Men vi vill ha uptempo-låtar som är publikfriande, säger Anna Sjöblom och får medhåll av Jessica Fjordevik:

Annons

– I början körde vi mycket 60-tal men nu har det blivit uptempo och mer mot det rockiga. Vi har kört på "Holding out for a hero" och Avicii acapella. Vi tycker att det är kul att överraska och göra låtar där originalet inte framförs med tre tjejer.

På vilket sätt?

– De så kallade "tjejlåtarna" är ofta fina och vackra. Vi norpar hellre "killåtarna" som ofta kan bli coola med roliga körarrangemang.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons