Annons

Trots succén - Växjös satsning kan försvinna

Växjö • Publicerad 8 juni 2019
Foto: Bosse Nilsson

I slutet av april startades ett cykelbibliotek i Växjö. Man får boka en cykel gratis och som max låna den i tre veckor. Den första låneperioden blev snabbt fullbokad och det har av kommunen kallats för en ”braksuccén”.

Men trots framgångarna och intresset är framtiden för projektet hotad eftersom satsningen drivs med EU-pengar. Hösten 2020 är pengarna slut och efter det är det oklart vad som händer med projektet.

Annons

– Vi ska utvärdera projektet vid årsskiftet och vid projektslutet nästa år. Sen får vi se om vi har bra resultat och om intresset finns så kanske vi söker interna pengar och Växjö kommun täcker kostnaden själva. Men det är osäkert ännu, vi får se hur det blir, säger Colin Hale, projektledare för cykelbiblioteket på Växjö kommun, till SVT Småland.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons