Annons

Trygghetsvärdar införs i Växjö kommun

Växjö • Publicerad 19 maj 2020
Foto: Thea Karlsson

För att öka tryggheten i bland annat Växjö centrum och på Teleborg ska Växjö kommun införa så kallade trygghetsvärdar, som genom sin närvaro ska bidra till att minska oron på allmänna platser.

– Att införa trygghetsvärdar bli nu en bra och konkret åtgärd. Med trygghetsvärdar ökar vi vuxennärvaron i till exempel Växjö centrum, men även i andra prioriterade områden och där det behövs under de tidpunkter som upplevs som otrygga, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Trygghetsvärdarna ska i första hand fokusera på Växjö centrum och Teleborg/Campus men ska även kunna arbeta i övriga delar av kommunen, där behov uppstår. Enligt Växjö kommun ska fyra trygghetsvärdar tjänstgöra i centrum måndag till fredag klockan 14.00-20.00 samt lördagar mellan 11.00-16.00. På Teleborg ska två trygghetsvärdar tjänstgöra måndag till lördag 15.00-22.00.

– Att det behövs åtgärder för ökad trygghet har framkommit i samtliga medborgardialoger och direktmöten som Växjö kommun genomfört inför framtagandet av vårt nya hållbarhetsprogram. Här återkommer ständigt behovet av ökad trygghet hos invånarna, säger Magnus P Wåhlin (MP), ordförande i kommunens hållbarhetsutskott.

Formellt beslut om trygghetsvärdar i Växjö kommun tas i kommunstyrelsen den 26 maj.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons