Annons

Trygghetsvärdar tillsätts från Nydalavägen till Spetsamossen

Växjö • Publicerad 29 oktober 2020
.
.Foto: Växjöbostäder

Växjöbostäder inför nu trygghetsvärdar från Nydalavägen i norr till Spetsamossen i söder. Detta med förhoppningar om att deras närvaro kan bidra till en ökad trygghet i bostadsområdena som befinner sig mellan de två platserna.

Tanken är att trygghetsvärdarna ska arbeta relationsskapande och genom diaglog med invånare och i samverkan med lokala aktörer arbeta för att de som bor, verkar och vistas i området både känner sig trygga och sedda.

Annons

– Det är viktigt för oss på Växjöbostäder att finnas till för våra hyresgäster även efter klockan fyra på eftermiddagen. Genom de nya Trygghetsvärdarna möter vi våra boende på kvällar och helger på ett helt nytt sätt och där vill vi kunna bidra till både glädje och trygghet. Vi hoppas nu att fler fastighetsägare vill ansluta sig till detta arbete, säger ordförande Rene Jaramillo.

Arbetet utförs i nära samverkan med kommunens fältgrupp, nattvandrare, polis och väktare.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons