Annons

Turismen ökar trots vädret

Publicerad 19 juli 2016
Foto: John Sahlin
Foto: John Sahlin

I maj och början av juni var det sol och höga temperaturer i Växjö men under semestertiden har det blivit sämre. Trots det verkar turismen i staden inte ha påverkats.

– Generellt sett ökar turismen. De senaste åren är det en stadigt uppåtgående kurva, säger Cathrine Rydström, marknadskommunikatör på Destination Småland i Kronobergs län, till Smålandsposten.

Annons

Det är något som Markus Holst, chef på Växjö Swecamp Evedal, också märker av.

– Säsongen har varit bra. Turisterna kom tidigare i år. Eftersom maj var så varmt så var det en mycket bra månad. Det har kommit fler turister under den tidigare perioden i år. Resten av semesterperioden har än så länge varit bra med tanke på vädret, säger han till tidningen.

Vanligaste turistmålen är Glasriket, Domkyrkan, Smålands museum, Utvandrarnas hus och slottsruinen. Allt fler besöker dessutom Turistbyrån, som besöks mest av svenskar, tyskar och icke-européer, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons