Annons

Turist hittade jättestor cannabisodling

Växjö • Publicerad 26 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Urban Nilsson

En turist har hittat en mycket omfattande cannabisodling i Kronobergs län. Turisten upptäckte odlingen när denne skulle hämta en cykel på en fastighet i Skruv.

– Två personer har i veckan suttit anhållna för grovt narkotikabrott men har frigivits. Misstankarna mot dem kvarstår och spåren i den här utredningen leder mot Skåne, Vi vet att det finns fler inblandade som vi håller på att identifiera i den här cannabisodlingen, säger Robert Loeffel vid polisen i region Syd till Smålandsposten.

Annons

De två männen är bosatta i Växjö. Det ska enligt Smålandsposten röra sig om en 30-årig person som tidigare har dömts för narkotikabrott, misshandel och häleri samt en en 46-årig man.

Hur mycket cannabis det rör sig om är okänt men det ”vida överstiger” gränsen för grovt narkotikabrott, som är ungefär fem kilo när det gäller cannabis.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons