Tusentals i kö för operation

Publicerad 5 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Fler patienter samtidigt som det är brist på personal gör att tusentals personer väntar på operation. Siffrorna från maj månad visar att över 2600 personer väntar på operation vid Växjö och Ljungby lasarett. 460 av dem har gjort det i över 90 dagar.

– Vi har ett jättearbete framför oss att hantera den här patientstocken och att öka flödet. Samtidigt ska vi bibehålla en bra arbetsmiljö. Det hänger ju ihop, säger Annika Hull Laine, centrumchef för barn-, kvinno- och kirurgicentrum i Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Väntetiden kan innebära stora kostnader för regionen eftersom patienter, när 90 dagar passerat, har rätt att få vård vid ett annat landsting men bekostat av Region Kronoberg. Dessutom har de tvingats ta in hyrpersonal för att hantera den nuvarande situationen, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.