Annons

Tusentals liter handsprit till Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 17 maj 2020
.
.Foto: SIMON HASTEGÅRD

I april månad fick Socialstyrelsen uppdrag att erbjuda handsprit till offentligt finansierad vård och omsorg. 120 000 liter handsprit ska delas ut till landets kommuner och i Kronoberg får kommunerna dela på över 2 300 liter.

– Personalen som arbetar inom vård och omsorg gör ett väldigt viktigt jobb, och självklart är det grundläggande att handsprit alltid finns att tillgå. Det har inte saknats någon handsprit i länet men den här leveransen är naturligtvis en välkommen förstärkning. Då Socialstyrelsen inte har möjlighet att ha en direkt dialog med alla kommuner i länet så har Länsstyrelsen varit en viktig del av kedjan, både vad gäller att ta emot kommunernas beställningar samt vara en länk för distributionen, säger Max Hector, försvarsdirektör på Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons