Annons

Tusentals protesterar mot bygget i Växjö

Växjö • Publicerad 21 januari 2019
Foto: Heimstaden

Förra veckan kunde VXOnews rapportera att Heimstaden ska bygga 94 nya hyresrätter på Campusområdet i Växjö. Det har fått många studenter att reagera och en namninsamling för att stoppa bygget har inletts. På ett dygn skrev över 1 200 personer under protestlistan ”Bevara Växjö campus”.

– Vi är flera engagerade studenter som har varit oroliga för studentlivets existens sedan Heimstaden köpte upp kvarteret Idet. När det offentliggjordes att de tänker bygga hyresrätter för alla mitt på vår bästa och flitigt använda äng så kändes det som om bägaren rann över. Vi är många som är mån om det välfyllda studentliv vi har och kommer göra allt för att det ska utvecklas, skulle husen byggas tar studentlivet två steg bak istället för fram, säger Anton Svensson, som startade namninsamlingen.

Annons

De 94 nya hyresrätterna ska byggas i två åttavåningshus. Enligt beskrivningen för namninsamlingen skulle bygget av dessa hus kunna innebära slutet för studentlivet som de känner det idag och årliga aktiviteter kan komma att tvingas flyttas eller försvinna helt.

Den 28 januari ska Heimstaden ta det första spadtaget för bygget. Då kommer också en protest att äga rum på plats, arrangerad av studenterna på Linnéuniversitetet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons