Annons

Tusentals väntas få nya jobb i länet

Kronoberg • Publicerad 13 juni 2018

Under onsdagen presenterade Arbetsförmedlingen sin arbetsmarknadsprognos för det kommande året i Kronobergs län. Enligt den kommer arbetsmarknaden att fortsätta vara stark under 2018 och 2019. Majoriteten av länets arbetsgivare planerar att anställa men det är svårt att hitta personer med rätt kompetens.

– Både privata och offentliga arbetsgivare signalerar rekordhöga bristnivåer. Det är svårt för dem att få tag på personal med den önskade kompetensen, säger Valdete Hashani, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Annons

Antalet sysselsatta i Kronobergs bedöms öka med 2 200 personer till slutet av nästa år och arbetsförmedlingen beräknas gå från 8,3 till 8,2 procent. Det kan dock fortsätta att vara svårt för de som saknar en avslutad gymnasieutbildning eller är utrikes födda.

– Det finns goda jobbmöjligheter inom flera branscher men utmaningen är att många av de arbetssökande saknar rätt kompetens. Med en utbildning ökar du dina chanser att komma i jobb, säger David Fridlund, arbetsförmedlingschef i Växjö, i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons