Annons

Två anhållna för misshandel i relation

Polisen har under lördagskvällen gripit två män i Växjö i två olika fall av brott i nära relation.
Växjö • Publicerad 9 oktober 2022

Här saknas innehåll

Under lördagseftermiddagen kunde vi rapportera att en man i 35-årsåldern gripits misstänkt för att ha misshandlat sin ex-partner.

– Mannen misstänks ha tagit strypgrepp på kvinnan efter att han trängt sig in i hennes bostad. Han misstänks även för skadegörelse för att ha slagit sönder en dörr och ett skoställ samt två fall av barnfridsbrott, säger Fabian Sandberg som är jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen.

Annons

Barnfridsbrotten gäller att våldet bevittnades av två barn i bostaden. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, sitter nu anhållen för brottsligheten.

I det andra fallet misstänks en man i 25-årsåldern för olaga hot och misshandel mot en kvinna som han har en nära relation med. Han greps och anhölls senare.

Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö har inga uppgifter om ifall de två målsägande behövde sjukvård eller inte.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Staffan Lindbom
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons