Annons

Två personer avled lastbil frontalkrockade med bil – man från Växjö kommun död

En lastbil och en bil krockade under måndagskvällen på en riksväg utanför Jönköping. Två män avled till följd av olyckan.
Vaggeryd • Publicerad 11 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Charlotte Stjernkvist

19.40 på måndagskvällen frontalkrockade en lastbil och en personbil på riksväg 30 nära Vaggeryd sydöst om Jönköping.

Förarna till de respektive två fordonen, två män i 55-årsåldern, omkom i olyckan. Anhöriga till de drabbade är underrättade. Enligt P4 Jönköping kom männen från Växjö kommun och Sävsjö kommun.

Annons

– Det finns flera vittnesuppgifter och andra bilar som såg händelseförloppet, säger Lars-Göran Nilseryd, polisens vakthavande befäl vid region Öst, till TT.

Det är oklart hur olyckan gått till och polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till annans död och lastbilen och personbilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Det är väldigt ovanligt att en lastbilschaufför omkommer i en olycka med en personbil men av någon anledning skedde detta, kanske för att kollisionen blev så kraftig, säger Lars-Göran Nilseryd.

Vägen stängdes av till följd av räddningsarbetet och beräknas vara avstängd fram till 04.00-tiden på tisdagsmorgonen på grund av att lastbilen med släp ska bärgas.

Herman RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons