Annons

Två till sjukhus efter stort bråk i Växjö

Ett 15-tal personer ska enligt uppgifter till polisen ha varit inblandade i ett stort bråk i centrala Växjö under natten till lördagen.
Växjö • Publicerad 3 september 2022

Polisen larmades till Norra Järnvägsgatan i Växjö centrum klockan 03.41. Enligt uppgifter till polisen var det cirka 15 personer som deltog vid slagsmålet.

Stolar från en restaurang ska ha slängts runt vid bråket.

Annons

En man i 20-årsåldern greps av polis. Han är anhållen misstänkt för misshandel.

En man och en kvinna i 20-årsåldern har hittats skadade. De fördes till sjukhus med ambulans. Det är ännu okänt om de blev allvarligt skadade vid bråket.

– Bråket inträffade i anslutning till en uteservering och stolar slängdes runt. Men det är oklart om stolarna användes som tillhyggen, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Tidigare under natten, vid halv ettiden, ringde flera personer till polisen och berättade att det pågick ett större slagsmål på Sommarvägen i Växjö. Enligt inringarna var det ungdomar som slogs och flera patruller ryckte ut.

Enligt polisen omhändertogs en man i 20-årsåldern enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) och ett antal personer avvisades från platsen.

Ingen anmälan om något misstänkt brott upprättades i samband med bråket.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons